Leerlingenraad

Onze leerlingenraad bestaat uit 1 kind uit elke groep: 3-4, 5-6 en 7-8. Die overleggen 9 keer per jaar met de directie. Ze behandelen vraagstukken om het onderwijs te verbeteren. Dat kan vanuit hun eigen behoefte zijn maar ook vanuit de tevredenheidspeiling. Hoe dan ook, het gaat erom dat de leerlingen meedenken om dingen anders te doen en te verbeteren. 

De leerlingenraad heeft zich bijvoorbeeld gebogen over de uitdaging om 'handen en voeten' te geven aan ons 'bewegend onderwijs'. Hoe doe je dat dan en wat kunnen we daarvoor realiseren?

Voorbeelden van doorgevoerde verbeteringen die vanuit de leerlingenraad zijn gekomen:
- onze glijbaan! Dat is een uitwerking van bewegend onderwijs. Kinderen kunnen vanaf de bovenverdieping naar beneden glijden en komen op de binnenplaats uit. Daarvandaan nemen ze de rekentrap naar boven en zo zijn ze bewegend aan het rekenen. 
- de zandbak! Dat is een voorbeeld van 'met handen werken' waar we trots op zijn. Wie heeft er nou een zandbak middenin de school? Je kan er zelfs met een graafmachine werken en als we de kleppen op de zandbak doen toveren we het om tot een podium. 

De leerlingenraad buigt zich momenteel over de uitdaging om het schoolplein te vernieuwen. Dat wordt na de verbouwing van de begane grond (fase 1: zomer 2020) en de verbouwing van de eerste verdieping (fase 2: winter 2020-2021) de 3e fase van de verbouwing.