NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

Speurtocht ontdekkingsreizigers

13 november 2023
Op dinsdag 7 november we het project “ontdekkingsreizigers” afgesloten met een speurtocht door Hoek van Holland.
Wist je dat meerdere straatnamen in Hoek van Holland te maken hebben met ontdekkingsreizigers?

Met behulp van een geografische kaart zijn de kinderen van groep 5/6 en 7/8 op zoek gegaan naar bepaalde straten om daar opdrachten uit te voeren. Bij ieder goed antwoord konden de kinderen een envelop met letters verdienen.

Eenmaal op school moest er gepuzzeld worden, bij het juiste antwoord kregen alle kinderen een schat.

Het was een zeer geslaagde/leerzame middag wat mogelijk werd gemaakt door ouders/opa’s/oma’s, nogmaals bedankt hiervoor!

Bezoek Maritiem museum

03 november 2023
Woensdag 1 november hebben de kinderen van groep 7/8 een uitstapje gemaakt naar het Maritiem museum in Rotterdam.

Rotterdam is een havenstad. Schepen komen en gaan. In alle vormen en maten. Dit programma start met een bezoek in het museum. Leerlingen doen hier inspiratie op en maken kennis met allerlei verschillende soorten schepen. Schepen van vroeger, van nu en van de toekomst. Groot, klein, met zeil, op stoom, met motor en op zonnepanelen.

Na dit inspiratiebezoek start de workshop van beeldend kunstenaar Marianne Fontein aan boord van een echt schip. Hier ontwerpen leerlingen hun eigen schip van de toekomst. Ze kunnen al hun creativiteit kwijt in deze timmerworkshop en gaan aan de slag met hout, spijkers, hamers, touw en allerlei andere materialen. Natuurlijk mogen de schepen mee terug naar school.

Leerdoelen

- Leerlingen doen ervaring op met timmeren, werken met hout en het hanteren van gereedschap.
- Leerlingen ontwikkelen ruimtelijk inzicht en/door het maken van constructies.
- Leerlingen leren ideeën uit te werken in een eigen ontwerp/schip.

Les over pesten

30 oktober 2023

Vrijdagmiddag hebben de leerlingen van groep 7/8 les gekregen over pesten. Eerst is er gezamenlijk in de klas over het woord pesten gesproken. Wat valt hieronder? Wat doet het met iemand? Herken je sommige dingen? Vervolgens hebben de leerlingen een filmpje gekeken over verschillende situaties met verschillende reacties op het pestgedrag. Toen hebben we interactief met elkaar gesproken hoe we hierop kunnen reageren. Wat bijvoorbeeld goed is of wat niet goed is. Dat het ook heel moeilijk is om in je eentje tegen een pester stop te zeggen, maar dat je met elkaar sterker staat. Vervolgens sloten we af met een striptekening. De leerlingen maakten hun eigen strip met daarin een pestsituatie, reactie van de omstanders, hoe het wordt opgelost en hoe de gepeste zich daarna voelt. De leerlingen zijn hier mee aandachtig bezig geweest.

 

Na de herfstvakantie zullen we tot de kerstvakantie op vrijdagmiddag extra aandacht besteden aan sociale vaardigheden in de puberteit en pestgedrag. Hiervoor hebben we gastlessen aangevraagd van Avant Sanare. Hierbij worden de ouders ook actief betrokken. Informatie hierover volgt. Na iedere les op vrijdagmiddag zullen wij een stukje op klasbord plaatsen. Zo kunt u als ouder volgen wat wij op school met de leerlingen hebben besproken en kunt u hier thuis op verder doorpraten.

Mini-Finals

30 oktober 2023

Vandaag hebben de kinderen uit groep 7/8 van Inova meegedaan met de kwalificatie van de Mini final.

Tijdens de Mini Final worden meerdere gebiedstoernooien op hetzelfde moment gehouden in de sporten atletiek, handbal, voetbal (4x4, met een combinatie van egames), floorball, dammen en schaken. De gebieds- winnaars kwalificeren zich automatisch voor de finale van de schoolsport- toernooien: The Final in Ahoy.

Onze meiden zijn tweede geworden en hebben zich helaas niet gekwalificeerd maar de jongens zijn eerste geworden en gaan naar Ahoy! 🏆 Ook Benjamin gaat naar Ahoy met 1 zilveren en 2 gouden plakken op zak 🥇🥇🥈

 

Pagina 9 van 29Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Volgende   Laatste