NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

Projectonderwijs: de haven

16 september 2021

Waar leer je alles over de haven? 

Niet op school of in boeken, maar natuurlijk in de haven zelf! Lees hier hoe we dat doen; met alle leerlingen vanaf groep 0 tot 8, in 1 week.  

 

We zijn met de boot naar de Maasvlakte gegaan; de mooiste plek om op onderzoek uit te gaan. De knoppen bedienen op de fast ferry van de RET en de bemanning werd overspoeld met vragen van alle leerlingen. We zagen duw- én sleepboten dus de leerlingen keken hun ogen uit.  

De kolossale containerschepen zien er nóg spectaculairder uit als je er zelf naast vaart. Eén zo’n container lijkt wel een legoblokje op zo’n groot schip maar is toch al ruim 6 meter lang. We leren zelfs over de eenheden waarmee de capaciteit van containerschepen wordt uitgedrukt en zo kunnen we uitrekenen welk gewicht de schepen kunnen vervoeren en over hoeveel containers dat verdeeld is. We zagen ook hoe een kraan de containers van boord haalde. En we zijn bijvoorbeeld te weten gekomen wat bunkeren is. Dit allemaal doordat we vragen mochten stellen aan de schippers, zelf onderzoeksvragen hadden bedacht en doordat wij heel nieuwsgierig werden toen we alles zagen. Terug op school gaan wij verder aan de slag met dit thema en zullen wij nog veel meer te weten komen en leren wij van alles over wat er rondom ons dorp allemaal gebeurt in de haven. Kortom, wij leren rekenen, taal, aardrijkskunde en nog veel meer op een hele leuke en inspirerende manier! 

 


Groepsdoorbroken werken vanaf 2021-2022

11 juni 2021
In het nieuwe schooljaar gaan wij werken met een nieuwe groepsindeling. 
Daarbij kijken we niet meer naar leeftijd maar naar het niveau van elke leerling, zodat alle leerlingen les krijgen op hun eigen niveau. 

Lees meer 

Open Dag 12 juni

27 mei 2021

Wilt u ook weten hoe ons projectonderwijs eruitziet? En hoe wij bewegend leren? Of bent u op zoek naar een goede school met vernieuwend onderwijs voor uw kind(eren)? Neem dan een kijkje op onze open dag! 

 

Op zaterdag 12 juni van 12.00-15.00 uur staan alle deuren van INOVA wijd open; zowel voor het basisonderwijs als voor het kinderdagverblijf De Zeebaboe, de 2+ groep StapYes en de BSO Kids Pleasure. 

U bent van harte welkom om onze school te komen bekijken, samen met kinderen, kleinkinderen en/of iedereen die benieuwd is hoe ons onderwijs voor de (toekomstige) leerlingen in Hoek van Holland eruitziet.  

Er worden -corona proof- rondleidingen gegeven en u heeft voldoende gelegenheid om overal te kijken en vragen te stellen. Het is een mooie kans om de glijbaan en zandbak in onze school uit te proberen en in ons Hi-Tech lokaal te ervaren hoe de leerlingen bij ons toekomstgericht onderwijs krijgen.  

Nieuwsgierig naar ons nieuwe onderwijs, nieuwe visie en nieuwe onderwijsomgeving? Er is meer… We zijn nog niet klaar met vernieuwen! Kom kijken wat we begin van het nieuwe schooljaar nog meer van plan zijn! 

 

Uiteraard kunt u ook alvast een kijkje nemen via onze virtual tour 

Is het nu spelen of spellen!!!

17 maart 2021
Verleden tijd, tegenwoordige tijd, soms haal je alles door de war.
💪🏻Met veel oefenen kun je dit beter onthouden!

De leerlingen van groep 7/8 kregen een werkwoord, dit werkwoord moesten zij onthouden, vervolgens gingen ze van de glijbaan en moesten ze hinkelend naar boven. 🏃🏻🏃‍♀️🏃‍♂️Klik hier voor het filmpje.

Het werkwoord moesten zij vervoegen in de ik/jij/wij - vorm
Pagina 9 van 12Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  Volgende   Laatste