NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

SchoolWapps wordt Klasbord Ouderapp

18 februari 2021

SchoolWapps 2.0 heeft een fris nieuw uiterlijk en een andere naam, namelijk Klasbord Ouderapp!

Maak je gebruik van de app? De update is nu beschikbaar in de App Store of de Play Store.
Als de app niet automatisch updatet krijg je vanzelf een melding dat de update beschikbaar is.
Als je gebruikmaakt van de webversie kun je die vinden op ouderapp.klasbord.nl.
Ga je per ongeluk nog naar het oude adres, dan verwijzen we je automatisch door naar de nieuwe versie.

Zoals eerder aangegeven verandert er verder niks, dus:

- je blijft gewoon ingelogd en gekoppeld
- je blijft berichten gewoon op dezelfde manier ontvangen
- je hebt nog steeds dezelfde functionaliteiten

Nieuwe kleur voor INOVA: wit!

09 februari 2021
We hebben een nieuwe kleur in onze kleurrijke huisstijl en dat is wit! We hebben een lekker pak sneeuw dus daar kunnen we de leukste en meest creatieve dingen mee doen. 
Voor sommige kids is het zelfs de eerste keer dat ze bewust sneeuw meemaken en ook de oudere kinderen raken er niet op uitgekeken. Het team trouwens ook niet hoor! Dus als jullie wilde verhalen horen over glijden, sleeën en natuurlijk sneeuwballenpret, dan weten jullie dat ze op school zijn geweest!

Woordenspeurtocht

09 februari 2021
Groep 3/4 heeft een woordenspeurtocht door de school gedaan. Als je op zoek bent naar woorden en letters dan kom je vanzelf door de hele school! En dat komt mooi uit want daar is veel nieuws te bekijken. Bovendien houden we hier niet van stilzitten op een stoel in de klas.....

In the picture

11 januari 2021

Op deze foto, die in de directiekamer hangt, staat het monument van de Joodse kinderen afgebeeld. Voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak waren de nazi’s al actief in grote delen van Europa. Joodse ouders die vreesden voor hun kinderen stuurden ze naar Engeland. Zo’n 10.000 kinderen onder de 17 jaar hebben de overtocht naar vrijheid gemaakt. Met de trein van Wenen naar Hoek van Holland en daarvandaan met de boot naar Harwich. Daar kwamen de vluchtelingen in gastgezinnen. Het waren vooral kinderen uit nazi-Duitsland, Polen en (voormalig) Tsjechoslowakije.
Veel kinderen begrepen niet waarom ze weg moesten en hebben hun ouders nooit meer teruggezien. Sommigen zijn als (getraumatiseerde) hoogbejaarden teruggekeerd naar deze plek in Hoek van Holland. INOVA heeft dit beeld geadopteerd en is elk jaar aanwezig bij de herdenking. Een ‘tastbare’ manier om de kinderen over de oorlog te kunnen vertellen. 

Pagina 8 van 9Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  Volgende   Laatste