NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

Kruitnoten bakken

27 november 2023
In deze tijd mag het bakken van kruitnoten natuurlijk niet ontbreken!!

Bezoek korenmolen

20 november 2023
In verband met ons thema ‘de bakker’ zijn de leerlingen van groep 1/2 en groep 3/4 naar de Korenmolen geweest in ‘s Gravenzande. Dit omdat zij willen weten hoe brood precies gemaakt wordt. 🍞

Meester Toby heeft de leerlingen verteld over de geschiedenis van de Molen en hij is zelfs met een aantal leerlingen naar boven gegaan, dit zodat zij goed konden zien hoe van het graan meel wordt gemaakt.

Voorafgaand hadden de leerlingen onderzoeksvragen bedacht en die hebben zij kunnen beantwoorden door het bezoek, super fijn! Kortom het was een geslaagd bezoek, waarbij de leerlingen een stuk wijzer zijn geworden. Met dank aan de hulpouders die het bezoek mogelijk hebben gemaakt! 🙌🏼

P.s. Wisten jullie dat de Molen in ‘s Gravenzande tweedehands is. Hij stond eerst in Alphen aan de Rijn. Dit was een goedkopere optie! 😀

Bezoek bakkerij van den Berg

13 november 2023
Afgelopen maandag zijn wij met groep 1/2 en 3/4 naar Bakkerij van den Berg geweest in Hoek van Holland.

Voorafgaand hadden de kinderen van groep 1/2 samen met juf Linda vragen bedacht die zij konen vragen aan de medewerkers van de bakkerij.

De groep 3/4 leerlingen hadden in groepjes een onderzoeksvraag meegenomen.

Samen hebben wij veel informatie verzameld om dit toe te passen in ons hoekenwerk!

Les in Whatsapp

13 november 2023
Vrijdag 10 november kregen de leerlingen van 7/8 een les over whatsapp. Dit in verband met de week van mediawijsheid. Zo kregen ze te zien wat normaal gedrag is en wat niet. Ook hebben we voorbeelden en persoonlijke ervaringen besproken.

Uiteindelijk zijn we geëindigd met klassenafspraken binnen de groepsappen. Iedereen is hiermee akkoord gegaan. Deze afspraken hangen nu ook in de klas.
Pagina 8 van 29Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Volgende   Laatste