NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

Project kunst groep 3/4 en 5/6

16 januari 2023
Vrijdag 13 januari gingen groep 3/4 en 5/6 naar het Depot Boijmans van Beuningen om échte kunst te bewonderen. 🚍 De kinderen keken hun ogen uit terwijl zij werden geïnformeerd door een medewerker van het depot. Alleen al het gebouw zelf is op zijn minst bijzonder te noemen; 'zelfreflectie' krijgt zo toch plotseling een heel andere betekenis. 🪟😎

Ook gingen de kinderen zelf aan de slag: zo tekenden zij o.a. kleurrijke patronen 🔹️🔸️🔹️ en het gebouw zelf.

Kortom: het was een enorm leuke én leerzame dag!

Groep 3/4 op bezoek bij Feyenoord

31 december 2022
Afgelopen weken is het onwijs spannend geweest op Inova. De groepen streden tegen elkaar in een WK-poule. Wie o wie zou de meeste wedstrijden goed hebben. Er waren verschillende prijzen te winnen. Een officieel Sparta shirt, een Johan Cruijff shirt met aanvoerdersband en een profdag met de klas bij Feyenoord. Na een onwijs spannende en knotsgekke groepsfase heeft groep 3/4 de hoofdprijs gewonnen met één wedstrijd verschil. Een dagje naar Feyenoord. Donderdag 22 december was het zover. De bus stond klaar om alle kinderen op te halen. Iedereen had zijn plekje gevonden en zijn/haar Feyenoord attributen in de handen. In overleg met de bus Chauffeur werd er luid keels meegezongen op Super Feyenoord, Hand in Hand en komen wij uit Rotterdam. De sfeer zat er dan ook zeker goed in toen we aankwamen op trainingscomplex Varkenoord. Daar stonden twee Feyenoord trainers klaar om de kinderen een voetbal clinic te geven. De ballen rolde soms alle kanten op, maar na de motiverende aanwijzingen ging het steeds beter. Groep 3/4 bestaat dan nu ook uit allemaal nieuwe Feyenoord talenten. Vervolgens liepen we te voet als echte supporters naar de Kuip. Bij aankomst maakte het prachtige stadion dan ook veel indruk op de kinderen. Na de fanatieke clinic moesten we natuurlijk bijtanken, dus werd er even wat gegeten en gedronken. Toen het lichaam weer vol energie zat werd het tijd om de geschiedenis van de club beter te leren kennen. De leukste manier om de geschiedenis te leren kennen is natuurlijk aan de hand van een speurtocht door het stadion. We kwamen bij de hoogste rij stoelen, de klassieke tunnel, de kleedkamers, het museum en zelfs tot aan de rand van het veld. We konden het gras ruiken zo dichtbij waren we. Uiteindelijk kwamen we in een voetbal leslokaal om de afsluitende persconferentie te doen. De leerlingen, meesters en juffen hadden zelden een lokaal gezien waar een half kunstgrasveld in lag met de mooie “witte kalk” strepen. Toen de kinderen een plekje hadden gevonden in het lokaal werd er een filmpje afgespeeld. Dit ging over een Feyenoord jeugdspeler en zijn manier van leven. Conclusie uit het filmpje was dat je slaap, goed eten, schoolwerk, weinig gamen en in jezelf investeren heel belangrijk was. Aan de hand van het filmpje maakte de kinderen een quiz. Veel vragen werden goed beantwoord. Om de dag af te sluiten namen twee oud spelers plaats op de persconferentie stoelen om ondervraagd te worden door de kinderen. Vragen zoals waarom heet het stadion de Kuip? Wat is uw lievelingsdier? Hoe vaak zijn jullie kampioen geworden? Hoe vaak hebben jullie rood gepakt en waardoor? Kwamen aan de orde. Ze werden stuk voor stuk beantwoord. Alle vragen waren geweest en iedereen was kapot na zo’n leuke intensieve dag, dus het was tijd om naar huis te gaan. We hebben de trainers, spelers en personeel bedankt en stapte de bus naar Hoek van Holland in om na te genieten

Kerstfeest onderbouw

31 december 2022
Wat was het een leuke, gezellige en vooral een lekkere dag! De kinderen hebben deze dag, hun kookkunsten getoond. We hebben een heus kerstdiner voorbereid en gegeten. Als voorafje eigen gemaakte groentesoep met soepstengels en stokbrood met smeersels. Daarna ons hoofdgerecht, kip of vegetarische balletjes, patat met appelmoes en ons zelfgesneden groenten. Als dessert, een heerlijk yogurtje met natuurlijk slagroom en fruitspiesjes. Tussendoor hebben we een kerstfilm gekeken en nog even gedanst. Onze dag hebben afgesloten met vuurwerk! Kortom alle kinderen, de jufs en de meesters hebben genoten!

Afsluiting project media en communicatie groep 7/8

31 december 2022
De leerlingen van groep 7/8 hebben hard gewerkt aan het project

☎️ ‘Media en communicatie’📽️.

Als eindproduct hebben zij een website 💻ontworpen waar de eindproducten zoals een journaal 📺, folder 📄, vlog 📹, blog 🎙️ en quiz 🖲️ samen komen.

Zie hier het resultaat:


Pagina 7 van 19Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste