NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

Kijkje achter de schermen

23 december 2021
ls uw kind ineens acrobatische toeren uithaalt terwijl jullie praten over het aaien van de poes of het bloeien van een bloem, dan weten wij hoe dat komt🕺!

De groepen 3-4-5 oefenen de klanken aai-ooi-oei terwijl ze oefeningen doen. Omdat wij bewegend leren met ons lesaanbod verweven, zitten de leerlingen bij INOVA zelden stil.

🏃‍♂️En dan ondertussen ook nog van de glijbaan en over de rekentrap🏃.

De leerlingen leren leren en ontdekken welke methode het beste voor hen werkt.
🥅 De vakdocenten worden gecoacht en getraind door Move-a head.

Project: restaurant onderbouw

14 november 2021
We hebben het thema Restaurant met de onderbouw.....en waar leer je alles over een restaurant?
Niet in de schoolbanken en niet uit boeken in elk geval.

Wij gingen natuurlijk op pad naar een echt restaurant. We waren welkom in de Torpedoloods. En niet alleen om te kijken, maar de leerlingen mochten zelf de tafels dekken en zelf Flammkuchen (een soort dunne pizza) maken.

Ook mochten we in de bunker kijken; daar wordt alle voorraad koel gehouden.

Wat hebben we veel geleerd én heerlijk gegeten. Ook dit uitje zullen we niet snel vergeten!

11 oktober inloopochtend

23 september 2021
Op maandag 11 oktober staan de deuren van INOVA wijd open tussen 08:30 en 10:30 uur. 
Speciaal voor ouders die een (toekomstige) school voor hun kind zoeken. Zo kun je zelf ervaren hoe het er hier aan toe gaat, wat we allemaal doen, hoe ons projectonderwijs eruitziet en kun je kennismaken met onze leerkrachten.

Welkom op 11 oktober van 08:30 tot 10:30 uur.  

Projectonderwijs: de haven

16 september 2021

Waar leer je alles over de haven? 

Niet op school of in boeken, maar natuurlijk in de haven zelf! Lees hier hoe we dat doen; met alle leerlingen vanaf groep 0 tot 8, in 1 week.  

 

We zijn met de boot naar de Maasvlakte gegaan; de mooiste plek om op onderzoek uit te gaan. De knoppen bedienen op de fast ferry van de RET en de bemanning werd overspoeld met vragen van alle leerlingen. We zagen duw- én sleepboten dus de leerlingen keken hun ogen uit.  

De kolossale containerschepen zien er nóg spectaculairder uit als je er zelf naast vaart. Eén zo’n container lijkt wel een legoblokje op zo’n groot schip maar is toch al ruim 6 meter lang. We leren zelfs over de eenheden waarmee de capaciteit van containerschepen wordt uitgedrukt en zo kunnen we uitrekenen welk gewicht de schepen kunnen vervoeren en over hoeveel containers dat verdeeld is. We zagen ook hoe een kraan de containers van boord haalde. En we zijn bijvoorbeeld te weten gekomen wat bunkeren is. Dit allemaal doordat we vragen mochten stellen aan de schippers, zelf onderzoeksvragen hadden bedacht en doordat wij heel nieuwsgierig werden toen we alles zagen. Terug op school gaan wij verder aan de slag met dit thema en zullen wij nog veel meer te weten komen en leren wij van alles over wat er rondom ons dorp allemaal gebeurt in de haven. Kortom, wij leren rekenen, taal, aardrijkskunde en nog veel meer op een hele leuke en inspirerende manier! 

 


Pagina 6 van 9Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  Volgende   Laatste