NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

Vuilnisman op bezoek

20 maart 2023
Dinsdag 14 maart hadden we in het kader van het project: afval&recycling bezoek van de vuilnisman. We hebben een hoop geleerd. De kinderen van groep 3/4 hebben mooie antwoorden gekregen op hun onderzoeksvragen.
We weten nu veel meer over wat de vuilnisman allemaal met onze afval doet!

Het was leuk en leerzaam en we kunnen weer verder met ons onderzoek. Al was het leuk we vonden het stiekem ook wel een beetje stinken 😉

Project Energie groep 5/6

10 maart 2023
Na de voorjaarsvakantie zijn wij gestart met het nieuwe project; Energie!

Dinsdag 7 maart hebben we daar al een gastles over gehad. Hoe komt kou je huis binnen en hoe kan je het tegengaan.

De leerlingen hebben kleine huisjes geisoleerd met onder andere vloerisolatie, dubbelglas en tochtstrips.

Rap jouw kunstwerk

01 maart 2023
Hip Hop is vandaag de dag niet meer weg te denken uit Rotterdam en de jeugd. Tijdens de workshop ‘Rap jouw kunstwerk!’ hebben de leerlingen ervaren welke gelijkenissen Hip Hop en beeldende kunst met elkaar hebben. In samenwerking met woordkunstenaar en rapper Bob Spaans (www.bobspanish.nl) zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het schrijven van een rap bij een uitgekozen kunstwerk uit de collectie van Kunstuitleen Rotterdam.

Kunstveiling Inova

23 februari 2023
Goedemiddag allemaal,

Deze week is de laatste week van het project "Kunst". Dit is naar mijn mening het meest succesvolle project tot nu toe, want de kinderen waren enorm betrokken en super creatief. Zelfs thuis werd er ijverig geschilderd👩‍🎨 👨‍🎨 en gebruikten ze de onlangs geleerde technieken. Het mooie aan kinderen is dat hun fantasie nog zo heerlijk onbegrensd is.

Vrijdag 24 februari is de officiële afsluiting van het project en dat doen we met een echte veiling🔨. Alle groepen hebben de afgelopen weken veel schildertechnieken geleerd en zij hebben dit toegepast op enkele kunstwerken.

De objecten worden in de middag tentoongesteld en vervolgens kunnen de aanwezige ouders bieden op de kunstwerken die in groepsverband zijn gemaakt.
Vanaf 12.45 tot 13.30 uur is er een rondleiding langs alle museumstukken. De route loopt door het atelier van groep 3-4. De route leidt vervolgens naar boven waar leerlingen van de bovenbouw gaan optreden en tevens de veiling zal plaats vinden.

Wat wordt er geveild?
De kleuters hebben 2 klassenwerken
Groep 3-4 hebben 4 klassenwerken
Groep 5-8 hebben 7 klassenwerken.

De kunstwerken worden 1 voor 1 naar boven getild door onze Inova-original-beveiligers 😎 dus uw kunst is volkomen veilig en wordt met grote zorg naar boven gebracht.

Startbedrag veiling: 10 euro. Graag contant betalen!💰

De opbrengst gaat naar Giro 555.

Wij hopen dat zoveel mogelijk ouders aanwezig kunnen zijn om de kunstwerken te bezichtigen en misschien is uw bod wel het winnende bod en neemt u dat unieke kunstwerk van uw kind mee.

Heeft u nog vragen, mailt u dan gerust met de betreffende docent. Wij zullen u zo spoedig mogelijk een reactie sturen.
Tot dan!👋🏻


Pagina 5 van 19Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste