NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

Gatles Cultuurtraject R'daM: Heel hard zacht zijn!

08 februari 2024

Maandag 6 februari hebben wij in groep 1/2 een gastles van Cultuurtraject Rotterdam: heel hard zacht zijn gehad. In deze les verkennen kleuters door middel van filosofische vragen en theatrale opdrachten het thema hard/zacht. Naar aanleiding van animaties volgt een filosofisch kringgesprek waarin ruimte is voor vragen en verhalen van de kinderen in de klas. Hebben ze een voorkeur? 
Hoe hard kan je zacht zijn? Schreeuwend fluisteren? 
Hoe hard ben jij boos of hoe zacht zeg je sorry? 

Is dapper zijn altijd hard en is huilen altijd zacht? We verkennen herkenbare situaties zoals tijdens het voetballen of spelen in de poppenhoek… Wat vind jij dat er bij je past? Kan je heel zacht spelen? Kan je super hard rennen? Moet je soms iets zijn wat je niet zo voelt? Ben je soms bang dat je het niet mag zijn?

We koppelen hun eigen belevingen aan het maken van geluiden en daarna werken we met stof en steentjes die de kinderen op hun eigen kartonnen figuur kunnen plakken. Met dit zelfportret verwerken ze hun ervaringen van hard/zacht. 

Judo presentatie Move a-head

08 februari 2024

De toppers uit groep 7 hebben voor de ouders/verzorgers laten zien wat zij hebben geleerd. Aan de hand van foto’s en vragen werd er verteld wat de leerlingen allemaal krijgen tijdens de move a head lessen en de judo. Uiteindelijk hebben de teams het opgenomen tegen Nederlands kampioen judo Luna de Kock. Het waren spannende wedstrijden, maar uiteindelijk is het toch 4-1 voor Inova geworden. Super leuke middag!

Ziek en Gezond groep 1/2

23 januari 2024

Omdat er diverse patiënten waren binnengekomen bij de huisartsenpost met gebroken ledematen, zijn ze direct doorverwezen naar het ziekenhuis om daar een röntgenfoto te laten maken. Op de foto's is goed te zien dat er een vinger of arm gebroken is. Tijdens het maken van de röntgenfoto's hebben ze direct geoefend hoe ze met een potlood een omtrek kunnen maken van hun hand en arm. Ook hun pengreep is geoefend. Wat verder opviel is dat vrijwel iedereen goed binnen de lijnen kon tekenen.

Er is ook goed in de hoeken gespeeld. Zo hebben de kinderen mooie ziekenhuizen gebouwd op de gang. Als hoogtepunt van de dag is baby Luna geboren bij de huisarts. Tijdens de nacontrole bleek de baby kerngezond volgens dokter Miro. Heel erg fijn.

Opening project gr 1/2: Ik ben ziek

12 januari 2024

Dinsdag 9 januari kwam meester Zefanja lelijk ten val en bezeerde zijn arm. Gelukkig kon meester Mark, als ervaren bhv'er, de eerste hulp bieden.

Al was dit incident erg vervelend voor meester Zefanja, de timing kon niet beter. We zijn direct gestart met het nieuwe thema 'Ik ben ziek'. Woensdag is de dokterspraktijk in de klas geopend. De eerste patiënten zijn al geholpen door de dokter en voorzien van de nodige medicijnen. De assistent zorgde ervoor dat iedere patiënt uitstekend geholpen werd. Iedereen kon netjes op tijd naar binnen.

Pagina 4 van 28Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste