NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

De Ik-tas in groep 6/7/8

23 september 2022
De eerste presentaties van de IK-tas zitten er al op en wat deden de kinderen het goed! Het was voorbereid, er was overnagedacht, er zat humor in maar ook verdrietige momenten werden gedeeld. Ook de luisteraars deden het fantastisch, zij luisterde aandachtig en stelde vragen. We hadden het niet verwacht maar toch hebben we nieuwe dingen geleerd over en van elkaar.

Bezoek radijskwekerij groep 3/4/5

23 september 2022
Maandag zijn de kinderen naar radijskwekerij de Vries geweest. Hier wilden zij onderzoeken wat er eigenlijk allemaal gebeurt voordat een radijs in de supermarkten ligt. Maar voordat zij naar de kwekerij gingen hebben ze tijdens de les van juf Carolien met de 'Breinkijker' in hun brein gekeken naar wat ze van de radijs weten. Wat is het, hoe ziet het eruit, hoe smaakt het en hoe wordt het gemaakt. Vervolgens bedachten zij vragen die ze graag wilden stellen aan de tuinder, want er waren heel veel vragen. De meest interessante vraag was "Hoe kan het dat een bruingroen zaadje verandert in een rode radijs?"

Na een korte wandeling kwamen wij aan bij de kwekerij. Hier hebben de leerlingen het hele productieproces gezien. Van zaadjes naar oogst en vervolgens de verwerking van de pas geoogste radijsjes. En als klap op de vuurpijl kreeg iedereen een zak mee naar huis met uiterst verse radijsjes. Ze waren enorm verwonderd over het productieproces en alle machines die er stonden.

De tuinder maakt ook nog rucola sla en ook dit mochten wij lekker proeven.

De volgende dag hebben wij naar de aftermovie gekeken (klik op de link om te downloaden) en middels een woordweb is in kaart gebracht wat wij hebben gezien en geleerd van ons bezoek. Een mooi voorbeeld van betekenisvol onderwijs in samenwerking met een ondernemer uit Hoek van Holland.

Uiteraard zijn wij benieuwd naar de reacties van de kinderen, dus deel gerust de mooie verhalen. Tips en tops zijn ook welkom.


Kamp groep 6/7/8

09 september 2022
Groep 6/7/8 is op werkweek. 
Dat werken bestond op dag 1 uit:
settelen in het scoutinghuis, voetballen, slagbal en trefbal. En NAT-uurlijk een waterspectakel!
De natte sponzen vlogen om je oren en het viel niet mee om te blijven staan op de waterglijbaan.....
Dit alles om elkaar beter te leren kennen, samen te werken en hoogstandjes teambuilding

Wat is een kamp zonder kampvuur? 🔥

Heerlijk met elkaar spelen, bewegen, eten, sporten. Allemaal in het kader van teambuilding, samenwerking en elkaar nog beter leren kennen. Zo gaan we lekker dit nieuwe schooljaar in! 👫👫

Hoepel op!!!

09 september 2022
Hoepel op! 😮
Dat is het thema van een van onze pauzes.
We zijn dit schooljaar lekker sportief gestart met twee keer per week actieve pauzes. Door niemand minder dan Meester Tom, onze nieuwe gymleerkracht.
De leerlingen moesten van hoepel naar hoepel springen. Als je iemand anders tegenkomt doe je 'steen-papier-schaar'. 🏃🏃‍♀️
Wie er wint mag door, net zo lang tot er 1 team gewonnen heeft.
Er volgen nog meer actieve pauzes dus houd onze socials in de gaten
Pagina 4 van 12Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste