NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

Alsnog MiniFinals

02 april 2024

Mede dankzij meester Tom en de gymleerkrachten van de andere scholen, hebben we de verregende minifinals van een paar maanden geleden alsnog kunnen houden. En het was een succes voor groep 5/6 van Inova! We hebben twee bekers en zeven medailles gewonnen. De leerlingen hebben een hele leuke én sportieve ochtend gehad, met winnen en verliezen. Maar bijna alles is met een lach en zeker met goede inzet gegaan.

Werkstuk/ presentaties WOII

02 april 2024

Afgelopen weken hebben de kinderen uit groep 7/8 onderzoek gedaan naar een persoon, o.a. bekend vanuit de Tweede Wereldoorlog. Ook hebben zij gewerkt aan een werkstuk en presentatie. De eerste presentaties vinden al op 3 april plaats (in de klas). Omdat nog niet iedereen klaar is mogen de kinderen dit weekend er thuis nog aan werken, hiervoor hebben zij hun inlogcodes mee naar huis gekregen.

Bezoek fietsenmaker gr 1 t/m 4

08 maart 2024

Maandag 4 maart zijn wij gestart met het project De fietsenmaker. 

In de ochtend zijn wij langs geweest bij de fietsenmaker en hebben vragen kunnen stellen over hoe zij in de winkel werken. Ook hebben wij de showroom gezien met verschillende fietsen.
Vandaag hebben wij de onderdelen van de fiets besproken. Daar kwamen heel veel termen aanbod, zoals bagagedrager, zadel, trappers, fietsbel, kettingkast, voorvork en veel meer. 

Ook mochten de kinderen op hun eigen fiets of step op het schoolplein. 

Daarna hebben wij onze eigen fiets/step nagetekend. Wat een talenten!

Bezoek museum Rotterdam

29 februari 2024

Dinsdag 27 februari zijn we met groep 5 en 6 naar Museum Rotterdam geweest. We gingen met de bus heen en weer en hebben een leuke en leerzame ochtend over de tweede wereldoorlog gehad. De kinderen zijn met een tablet aan de slag geweest om heel veel verschillende vragen te beantwoorden. Het was niet alleen lezen, maar ook veel doen. En dat was leuk.

Met dit bezoek zijn we het nieuwe thema van het volgende project gestart: De 2e Wereldoorlog. De kinderen zijn erg geïnteresseerd in en daardoor enthousiast voor dit onderwerp.

Pagina 3 van 29Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste