NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

Bezoek fietsenmaker gr 1 t/m 4

08 maart 2024

Maandag 4 maart zijn wij gestart met het project De fietsenmaker. 

In de ochtend zijn wij langs geweest bij de fietsenmaker en hebben vragen kunnen stellen over hoe zij in de winkel werken. Ook hebben wij de showroom gezien met verschillende fietsen.
Vandaag hebben wij de onderdelen van de fiets besproken. Daar kwamen heel veel termen aanbod, zoals bagagedrager, zadel, trappers, fietsbel, kettingkast, voorvork en veel meer. 

Ook mochten de kinderen op hun eigen fiets of step op het schoolplein. 

Daarna hebben wij onze eigen fiets/step nagetekend. Wat een talenten!

Bezoek museum Rotterdam

29 februari 2024

Dinsdag 27 februari zijn we met groep 5 en 6 naar Museum Rotterdam geweest. We gingen met de bus heen en weer en hebben een leuke en leerzame ochtend over de tweede wereldoorlog gehad. De kinderen zijn met een tablet aan de slag geweest om heel veel verschillende vragen te beantwoorden. Het was niet alleen lezen, maar ook veel doen. En dat was leuk.

Met dit bezoek zijn we het nieuwe thema van het volgende project gestart: De 2e Wereldoorlog. De kinderen zijn erg geïnteresseerd in en daardoor enthousiast voor dit onderwerp.

Bezoek Apotheek Hoek van Holland

08 februari 2024

Maandag 6 februari heeft groep 1 t/m 4 een bezoek gebracht aan Apotheek Hoek van Holland.

In de klas is al 4 weken een dokterspraktijk aanwezig. De leerlingen spelen en werken hier graag en kunnen u ook alles vertellen over hoe het werkt in de dokterspraktijk. Maar hoe gaat dat nu eigenlijk bij de apotheek? Waar komen onze medicijnen vandaan? Hoe en waar worden deze gemaakt? Is er ook verband te koop bij de Apotheek? En wat moeten wij weten om in de klas ook een apotheek te kunnen maken.

Met al deze vragen gingen wij naar de apotheek. Hier waren wij van harte welkom en kregen we een mooie rondleiding. Ook mochten de kinderen op een medicijndoosje een etiket plakken deze waren speciaal gemaakt voor de leerlingen van Inova Basisonderwijs. In dit doosje mochten de leerlingen een spuitje doen en deze in een zakje. Wanneer dit gebeurt was kregen ze allemaal nog een mooie kleurplaat mee voor thuis.

Ook hebben wij de brandkast gezien. Hier zitten vitaminen en medicijnen in die brandgevaarlijk zijn. Dit is een grote gele kast. Er was ook een steriele kamer. Hier mochten we natuurlijk niet. En waarom niet? Omdat het daar heel steriel moet blijven. Daar worden bijvoorbeeld oogdruppels gemaakt!

Al met al kunnen wij u nu ook heel veel vertellen over de apotheek en zijn we gestart met het opbouwen van onze eigen apotheek!

 

Up-date invulling lessen vrijdag

08 februari 2024

Wij geven graag een update van de lessen:

Bij theaterlessen gingen de leerlingen met poppetjes voorstellingen geven. Maar het werd nog leuker, want ze hebben de poppetjes zelf gemaakt!

Bij creatief schrijven maakten ze dieren met woorden.

Bij muziektechnologie maakten ze muziek door middel van geleiding en aanrakingen.

Bij tekenen oefenden ze met het menselijk lichaam.

Pagina 3 van 28Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste