NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

Woordenspeurtocht

09 februari 2021
Groep 3/4 heeft een woordenspeurtocht door de school gedaan. Als je op zoek bent naar woorden en letters dan kom je vanzelf door de hele school! En dat komt mooi uit want daar is veel nieuws te bekijken. Bovendien houden we hier niet van stilzitten op een stoel in de klas.....

In the picture

11 januari 2021

Op deze foto, die in de directiekamer hangt, staat het monument van de Joodse kinderen afgebeeld. Voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak waren de nazi’s al actief in grote delen van Europa. Joodse ouders die vreesden voor hun kinderen stuurden ze naar Engeland. Zo’n 10.000 kinderen onder de 17 jaar hebben de overtocht naar vrijheid gemaakt. Met de trein van Wenen naar Hoek van Holland en daarvandaan met de boot naar Harwich. Daar kwamen de vluchtelingen in gastgezinnen. Het waren vooral kinderen uit nazi-Duitsland, Polen en (voormalig) Tsjechoslowakije.
Veel kinderen begrepen niet waarom ze weg moesten en hebben hun ouders nooit meer teruggezien. Sommigen zijn als (getraumatiseerde) hoogbejaarden teruggekeerd naar deze plek in Hoek van Holland. INOVA heeft dit beeld geadopteerd en is elk jaar aanwezig bij de herdenking. Een ‘tastbare’ manier om de kinderen over de oorlog te kunnen vertellen. 

Thuisonderwijs

07 januari 2021
We vinden het heel jammer om thuisonderwijs te moeten geven want we willen veel liever gewoon met z'n allen op school zijn. En helemaal met al die mooie ontwikkelingen.
We moeten nog even volhouden dus het wordt straks extra spannend als iedereen eindelijk weer onze schooldeuren plat mag lopen!
Tot die tijd allemaal veel succes gewenst met het thuis opstarten. Waar het te druk is tussen broertjes, zusjes of ouders die ook moeten werken of juist super saai omdat je alleen zit.We proberen er met z'n allen het beste van te maken.
Als er vragen zijn kunnen jullie altijd contact opnemen. 

Verbouwing fase 2

07 januari 2021
In de kerstvakantie is keihard gewerkt om de bovenverdieping om te turnen naar onze nieuwe INOVA-look & feel.
Door het thuisonderwijs konden we nog wat langer doorgaan met rommel en herrie maken en inmiddels we zien de school nu elke dag mooier worden.
Houd onze social media in de gaten om niks te missen. Hopelijk kan iedereen snel weer naar school om alles met eigen ogen te bewonderen. 
Pagina 22 van 23Eerste   Vorige   14  15  16  17  18  19  20  21  [22]  23  Volgende   Laatste