NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

Weekflits groep 1/2

03 oktober 2023
In de laatste week van spetember is er weer hard gewerkt. Deze week is ook onze eigen dierenwinkel geopend! Weet u al wat de naam is van onze winkel?

Vorige week stond de letter H centraal. Deze week de letter W en de kinderen zijn op verschillende manieren hiermee bezig geweest.

Komende week gaan we verder met het uitbreiden van de winkel en nog meer met geld bezig. Want als het goed is weten we nu heel goed hoe 1 euro en 2 euro eruitzien, en nu willen we nog meer! Ook willen we goed kunnen betalen in de winkel.

Hudoles Move a Head

03 oktober 2023
De thema’s die centraal staan zijn:

1️⃣ Respect, vertrouwen en veiligheid.
2️⃣ Stoeien en vechten

Dit zit verwerkt in een klassikale les .

Tijdens de gymles kwamen lesgevers vanuit Move a Head onze leerlingen lesgeven in Respect, vertrouwen en veiligheid. Deze thema’s hanteren wij ook door heel de school. Zo worden standaard de gymlessen afgesloten met een reflectie moment op deze thema’s. Doormiddel van judo worden er verschillende situaties aangeboden waar vervolgens over gepraat kan worden. Judo is de ideale sport om structuur, grenzen en plezier aan te bieden. In de lessen was ook een stuk over pesten verwerkt. Wat doet pesten met iemand en waarom doen we het. Ook hoe ga je hiermee om. Het was dan ook een geslaagde dag.

Kamp groep 8

20 september 2023
Na een stukje fietsen zijn we allemaal veilig aangekomen bij de kamplocatie. Terwijl groep 5/6 met meester Tom op ontdekkingsreis is, zet de rest hun tent op.
Juf Marielle, juf Monique en meester Marc zijn speciaal gekomen om hamburgers te bakken! Daarna hebben we bij het kampvuur een heerlijk toetje gegeten 😜. Nadat we alle suiker eruit gedanst hadden, begon het smokkelspel. De eerste dag was top! Op naar nog een gezellige dag!
Dag 2:
Wanneer groep 5/6 gearriveerd is kunnen we ontbijten! 😁 met of zonder glittermasker, het kan allemaal 
Voor de lunch speelden we het spel “kraak de code”. Na de lunch werden de activiteiten iets natter

Op de laatste avond spelen we de jongens tegen de meisjes. De avond werd afgesloten met een gezellig disco
Dag 3:
Vandaag was alweer de laatste dag! Ontbijten, alles opruimen (gelukkig kwam juf Martine helpen met het in elkaar puzzelen van de tentjes) en op naar het strand voor surfles! Wat hebben we het getroffen met het weer!

Lieve kinderen, bedankt voor de gezellige dagen! Het was super gezellig! 

Senso-motorische sportdag

08 september 2023
Vrijdag 1 spetemberg hadden wij hoog bezoek op school! Koning Alexander en zijn lakei waren op bezoek. Alleen was de koning iets vergeetachtig… hij kon zelfs de naam van zijn lakei niet onthouden.

Gelukkig wist de lakei hier een oplossing voor. Door allerlei oefeningen te doen werden de ridderskills geoefend. De koning deed goed mee met de ridders en jonkvrouwen! En het resultaat was dat hij alles weer kon onthouden!
En de ridders en jonkvrouwen (onze knappe leerlingen) zijn ook weer een beetje wijzer geworden 😉

De zintuigen en het lichaam moeten leren goed samen te werken. Deze ontwikkeling noemen we de senso-motoriek. De ontwikkeling hiervan is een voorwaarde om makkelijk(er) te kunnen leren in de verdere schoolcarrière.

Schoolbreed werken wij hier hard aan en ik denk dat we met groep 1/2 hier vandaag een leuke start mee hebben gemaakt!
Pagina 10 van 29Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste