NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

Project: De dierentuin

19 mei 2022
Dinsdag 10 mei was het dan zover! De opening van ons nieuwe project! 's Morgens deed een échte leeuw de deur open! 🦁😎😁

Alle kinderen kwamen met hun eigen meegebrachte knuffeldier op school. Deze knuffels werden in onze 'eigen dierentuin' gelegd. Daarna volgde er een uitleg in de kring door juf leeuw over een quiz die we gingen doen. Er stonden raadsels over dieren en met de hulp van een aantal bovenbouwleerlingen moesten de kinderen raden om welk dier het ging. Dat was echt leuk! 😍 Hieruit ontstonden ook al onderzoeksvragen die ze vandaag in de dierentuin hebben kunnen ontdekken! "Wat eet een zebra eigenlijk?" "Wat is een roofdier?" "Wat is het verschil tussen een leeuw en een tijger?" 's Middags hebben we nog echte foto's van de quizdieren gezien en mochten we onze eigen knuffels laten zien en er iets over vertellen. Wat een feestje was het!

Wat zou het leuk zijn om alle dieren in het echt te zien!!! Op donderdag 11 mei zijn we dan ook naar Blijdorp gegaan.
Het was een heerlijke dag. Blije en genietende kinderen, mooi weer en er werd ook nog geleerd!

Bezoek CJG groep 3/4/5

22 april 2022
Hoe weeg je een baby?
💉 Waarom krijgen die kleintjes een prik?
Deze en nog veel meer vragen hebben onze leerlingen bedacht voordat we op bezoek gingen op het consultatiebureau. En alle vragen zijn beantwoord. Sterker nog, de kinderen zijn zelf ook allemaal gemeten.
📉 We hebben in de 'dokterskamer' gehoord en gezien hoe een ogentest en een stethoscoop werkt en welke onderzoeken er allemaal gedaan worden.
🧸Kortom, ze hebben heel veel geleerd, weten weer hoe lang ze zijn én hebben allemaal een leuk boekje gekregen. Bedankt voor de gastvrijheid CJG Rijnmond

Taalspeurtocht groep 3/4/5

22 april 2022
Hoe zat het ook alweer met king, gong en dank?! Aan de hand van een speurtocht hebben we daarmee geoefend.
🤩 We gingen door de GANG en zagen onderweg een BANK. De leerlingen moesten zich LANG maken om bij alle briefjes te kunnen. Maar gelukkig zijn ze niet BANG; de ene BINK is nog stoerder dan de andere, dus dat GING uitstekend.🤩
👀👀 Ze hebben alle briefjes gevonden en lekker geoefend, dus als jullie er even niet meer uitkomen, vraag het aan onze kanjers!

Krijgen we een karpervijfer????

14 april 2022
We waren even bang dat er een karpervijver middenin de school zou komen, maar we zijn weer helemaal blij!
💪💪 Samen met meester Marc heeft de vader van Jayce (uit groep 3.4.5) onze zandbak weer gevuld.
🚜 🚜 De 2 kub speelzand stonden op het schoolplein dus er moesten aardig wat kruiwagens heen en weer maar ze hebben het klaar!
Pagina 1 van 7Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  Volgende   Laatste