NIEUWS

Inova basisonderwijs is de plek waar we nauwelijks stil zitten. We proberen jullie een kijkje te geven door af en toe een nieuwtje te plaatsen. Maar eigenlijk is er maar 1 manier om er achter te komen wat we allemaal doen: kom het met eigen ogen, handen en voeten ervaren! Hopelijk kan iedereen snel de deur weer platlopen, maar tot die tijd kun je de virtual tour nemen om de school te bekijken; je kan in alle hoeken komen. Voor de activiteiten moet je natuurlijk de kids en het team hebben dus hou vooral onze social media in de gaten. Dan hoef je niks te missen!

Bezoek Apotheek Hoek van Holland

08 februari 2024

Maandag 6 februari heeft groep 1 t/m 4 een bezoek gebracht aan Apotheek Hoek van Holland.

In de klas is al 4 weken een dokterspraktijk aanwezig. De leerlingen spelen en werken hier graag en kunnen u ook alles vertellen over hoe het werkt in de dokterspraktijk. Maar hoe gaat dat nu eigenlijk bij de apotheek? Waar komen onze medicijnen vandaan? Hoe en waar worden deze gemaakt? Is er ook verband te koop bij de Apotheek? En wat moeten wij weten om in de klas ook een apotheek te kunnen maken.

Met al deze vragen gingen wij naar de apotheek. Hier waren wij van harte welkom en kregen we een mooie rondleiding. Ook mochten de kinderen op een medicijndoosje een etiket plakken deze waren speciaal gemaakt voor de leerlingen van Inova Basisonderwijs. In dit doosje mochten de leerlingen een spuitje doen en deze in een zakje. Wanneer dit gebeurt was kregen ze allemaal nog een mooie kleurplaat mee voor thuis.

Ook hebben wij de brandkast gezien. Hier zitten vitaminen en medicijnen in die brandgevaarlijk zijn. Dit is een grote gele kast. Er was ook een steriele kamer. Hier mochten we natuurlijk niet. En waarom niet? Omdat het daar heel steriel moet blijven. Daar worden bijvoorbeeld oogdruppels gemaakt!

Al met al kunnen wij u nu ook heel veel vertellen over de apotheek en zijn we gestart met het opbouwen van onze eigen apotheek!

 

Up-date invulling lessen vrijdag

08 februari 2024

Wij geven graag een update van de lessen:

Bij theaterlessen gingen de leerlingen met poppetjes voorstellingen geven. Maar het werd nog leuker, want ze hebben de poppetjes zelf gemaakt!

Bij creatief schrijven maakten ze dieren met woorden.

Bij muziektechnologie maakten ze muziek door middel van geleiding en aanrakingen.

Bij tekenen oefenden ze met het menselijk lichaam.

Gatles Cultuurtraject R'daM: Heel hard zacht zijn!

08 februari 2024

Maandag 6 februari hebben wij in groep 1/2 een gastles van Cultuurtraject Rotterdam: heel hard zacht zijn gehad. In deze les verkennen kleuters door middel van filosofische vragen en theatrale opdrachten het thema hard/zacht. Naar aanleiding van animaties volgt een filosofisch kringgesprek waarin ruimte is voor vragen en verhalen van de kinderen in de klas. Hebben ze een voorkeur? 
Hoe hard kan je zacht zijn? Schreeuwend fluisteren? 
Hoe hard ben jij boos of hoe zacht zeg je sorry? 

Is dapper zijn altijd hard en is huilen altijd zacht? We verkennen herkenbare situaties zoals tijdens het voetballen of spelen in de poppenhoek… Wat vind jij dat er bij je past? Kan je heel zacht spelen? Kan je super hard rennen? Moet je soms iets zijn wat je niet zo voelt? Ben je soms bang dat je het niet mag zijn?

We koppelen hun eigen belevingen aan het maken van geluiden en daarna werken we met stof en steentjes die de kinderen op hun eigen kartonnen figuur kunnen plakken. Met dit zelfportret verwerken ze hun ervaringen van hard/zacht. 

Judo presentatie Move a-head

08 februari 2024

De toppers uit groep 7 hebben voor de ouders/verzorgers laten zien wat zij hebben geleerd. Aan de hand van foto’s en vragen werd er verteld wat de leerlingen allemaal krijgen tijdens de move a head lessen en de judo. Uiteindelijk hebben de teams het opgenomen tegen Nederlands kampioen judo Luna de Kock. Het waren spannende wedstrijden, maar uiteindelijk is het toch 4-1 voor Inova geworden. Super leuke middag!

Pagina 1 van 26Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste